A héten a Benedek Elek Óvoda nagycsoportosai látogattak meg minket a múzeumban, hogy megismerjék és nyomon kövessék a búza útját a kenyérig, pontosabban a kakaóscsigáig.
Először a búza őrlését próbálhatták ki a gyerekek egy igazi őskori őrlőkövön és egy modernebb változaton is.
Ezután következett az előre begyúrt és megkelesztett kenyértészta pereccé alakítása, sütése.
Amíg sültek a perecek, a már kisült kakaóscsigából falatozhattak a gyerekek.
Köszönjük, hogy itt voltatok!
Végül az alaprecept, 60 nagycsoportos ovisra:
Tészta:
6 kg búza finomliszt, 25 dkg élesztő, 3 liter tej, 1 kg olvasztott margarin, 20 dkg kristálycukor, 10 tojás, 1 evőkanál só
Töltelék: 25 dkg olvasztott margarin, kakaó és kristálycukor
Humán erőforrás:
egy gyúró asszony
legalább két nyújtó-töltő-tekerő fehérszemély
egy kemecefűtő és csigafelügyelő férfinép
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése