2015. november 17., kedd

Múzeumok Őszi Fesztiválja- 2015.




 Közös kincsünk a múlt!

Három kiállítóterem, 4 fadoboz, 2 táska. Mi bennük a közös? Egy izgalmas játék, ami megfejtésre vár a Széchényi Ferenc Tájmúzeumban. A múzeum idén második alkalommal csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja című országos rendezvényhez, melynek keretein belül valósult meg szeptember 26-án a Csuhé fesztivál, és november 2-15. között A Rejtély a múzeumban- Hová tűnt a múlt névre keresztelt játék. Ez utóbbi az ifjúság körében igen népszerű kiszabadulós játék, amiből építkezve, mi is elkészítettük a saját változatunkat, azzal a céllal, hogy a múzeumlátogatást és a játékot ötvözzük egy, a kor igényeihez illeszkedő csapatjátékban. A játékosok a múzeum tárlatait járhatják végig, a kijelölt területen a kiállítás tárgyai között kutathatnak. A játék kerettörténetét egy III/III-as ügynök utasításai adják, melyeket végrehajtva lehet sikeresen kiszabadulni a kiállításokból is. Egyes feladványok rövid történelmi szövegbe vannak elrejtve, míg mások a kor hangulatát idézik.
Igaz, az Őszi fesztivál 15-ével véget ért, de játékunk továbbra is vár minden kalandra vágyót. Mert ha jól gazdálkodtok az idővel, akkor a rejtély ködfátyla elillan, és a játéktól függetlenül körbe tekinthettek a tárlatokban, beleolvashattok a ládikákból előbukkanó rövid, történelmi összefoglalókba is,  némi betekintés nyerve a „közelmúlt„ eseményeibe. 


Közös kincsünk a múlt, hisz jelenünkben nemzi a jövőt. No meg, ha 60 percen belül kiszabadultok, akkor a belépő díj ingyenes !
Kovács Sándor, történész   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése